Használt kerékpár garancia

 

A garancia a megvásárláskori állapotra vonatkozik, bármilyen alkatrész csere vagy „tuning” esetén a garancia érvényét veszti.

- a garancia csak garanciális időszakra vonatkozik

- a garancia a vásárlás időpontjától indul

- a garancia az általunk eladott használt kerékpárokra érvényes/bizományos értékesítésű kerékpárokra nem vonatkozik/

- a garanciát mi nyújtjuk

- a garancia időtartama 3  hónap

- kiterjed minden, a rendeltetésszerű használat során felmerült és -vagy a

közben bekövetkezett váz és kerékpár alkatrész törésre, repedésre

Tekintettel arra, hogy használt kerékpárt vásárol, így a kopó alkatrészek (fékbetétek, gumik, lánc, fogaskerék, stb.) állapota valószínűleg nem lesz 100%-os, de minden esetben használható állapotban adjuk át, teljesen átnézve és szervizelve.

A Garancia nem vonatkozik:

- a nem rendeltetésszerű használat során bekövetkezett kerékpár és annak alkatrészeiben történő károsodást nem áll módunkban a     garancia alá vonni

- nem terjed ki a garancia a teleszkópra és összteleszkópos kerékpároknál a hátsó rugóstagra

- a nem rendeltetésszerű használat például: autóval ráhajtás a kerékpárra, nem a felhasználási területén történő használat (városi kerékpárral a hegyekben csapatni,alap felszereltségű mtb.kerékpárt BMX-kén vagy downhill kerékpárként használni, stb.. ), rossz tárolásból eredő sérülések,rozsdásodások

- a garancia nem terjed ki a kopó alkatrészekre és kiegészítőkre, melyek a normál használat során természetükből kifolyólag veszítenek állapotukból, pl: külső gumi kopás, belső gumi esetleges defektje, markolat kopása, lánc és fogaskerék kopása, fékbetét kopása

- az esetleges hiba felmerülése után más kerékpár szervizzel történő kijavítás utáni, utólagos garanciális igény bejelentése

- a garancia csak a hibás termék kijavítására vagy cseréjére terjed ki, a termék hozzánk való eljuttatásának költségére nem

- a vásárlást követő, nem általunk felszerelt további alkatrészekre, vagy a vásárlás állapotában meglévő alkatrészek utólagos, nem általunk történő cseréjére

 

Garancia folyamata

1, Vegye fel velünk a kapcsolatot, minél előbb jelezze az esetleges hibát vagy sérülést. 

2, A kapott információk alapján eldöntjük a garanciális igény érvényességét vagy érvénytelenségét

3, Kijavítjuk vagy cseréljük az adott hibát vagy hibás alkatrészt

 

Javasoljuk, hogy minél előbb és részletesebben tájékoztassanak az adott problémáról, szívesen segítünk, de sokszor egy apróbb tanács is megoldja a problémákat. Adott esetben a féktárcsa és ezáltal a kerék szorulását, megakadását, egy a helyére jól nem illesztett kerék vagy a gyorszár rossz meghúzása is okozhatja...

A garanciális idő lejártát követően is szívesen segítünk, legyen szó felmerülő problémáról vagy csak egy átalakításról.

 

HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

 

A használt kerékpárjaink többsége a könnyű terepviszonyok közötti tájkerékpározásra, valamint városi hobby felhasználásra alkalmasak. A rugós villával szerelt kivitel a menetkomfortot javítja a tájkerékpározás során. A normál és rugós villával szerelt változatok egyike sem alkalmas az extrém igénybevételekre.

KARBANTARTÁSOK

Alkalmanként, de legalább negyedévenként:

 • ellenőrizze, szükség esetén állítsa be a fékeket és a fékgumikat, a kopott fékgumikat cserélje
 • ellenőrizze a fékeket, váltókat működtető huzalok állapotát, ezeket olajozni, kenni nem szabad
 • ellenőrizze a kormányrögzítő csavarokat és a kormányfej-készlet csapágyazását
 • tisztítsa és kenje meg a hajtóláncot (célszerű kb 50 km-ként)
 • ellenőrizze a kerekek rögzítettségét, valamint a kerékfutást
 • ellenőrizze a sebességváltó szerkezetét
 • első és hátsó kerék küllők feszességének ellenőrzése.

Igénybevételtől függően (kevés használat esetén is legalább évente / rendszeres használat esetén havonta vagy negyedévente / extrém körülmények esetén ennél sűrűbben is szükséges lehet):

 • a hajtócsapágy kiszerelése, tisztítása, újra kenése
 • az első és hátsó kerékagyak karbantartása, kenése
 • a fékrendszer és váltórendszer ellenőrzése, a kopott, elhasználódott alkatrészek cseréje.

A kerékpárok ellenőrzését, beállításait célszerű szakemberre bízni, mert a szakszerűtlen beállítások a kerékpár állagromlásához, illetve balesethez vezethetnek. Bizonyos részekhez speciális alkatrészek szükségesek! Szükség esetén szívesen segítünk a beállításokban is. Keressen bátran!

Figyelmeztetés! Tilos az úgynevezett „keresztbe” váltás (elöl és hátul is a legnagyobb lánckerékre vagy elöl és hátul a legkisebb lánckerékre), mert a váltók leszakadhatnak, ami jelentős műszaki meghibásodást és balesetet is okozhat.

A KERÉKPÁR ÁPOLÁSA, TÁROLÁSA

 • Általában elegendő a puha ronggyal végzett bő, tisztavizes lemosás, csak erősen szennyezett kerékpárnál szükséges kerékpár tisztító vagy autósampon. Más tisztítószert, súrolókefét, durva dörzsölő anyagot ne használjon! Nagynyomású mosóberendezéssel történő tisztítás tilos!
 • A lemosás során arra ügyeljen, hogy a csapágyakhoz víz lehetőleg ne kerüljön. Mosás után a tiszta kerékpár szarvasbőrrel vagy puha, tiszta ronggyal szárazra törölhető.
 • Sáros, homokos helyen történő használat esetén fokozott tisztításra és kenésre van szükség, a megfelelő állapot megóvása érdekében. (Ez bizonyos esetekben minden ilyen használat utáni tisztítást jelent!)
 • A kerékpárt lehetőleg száraz, sötét, pormentes, ne túl meleg helyen tárolja. Ügyeljen arra, hogy puha, defektmentes gumiabroncson még rövid ideig se álljon a kerékpár.
 • Ha nem biztosítható pormentes hely, feltétlenül takarja le a kerékpárt. Használatba vétel előtt távolítsa el a védőréteget, állítsa be a gumiabroncsok levegőnyomását, végezze el a szerkezeti elemek szükséges kenését, majd a szokásos ellenőrzések után a kerékpár menetkész.
 • Elektromos kerékpár tárolása, illetve szállítása esetén kiemelten fontos, hogy eső ne érje az elektromos alkatrészeket, szükséges letakarni azokat,nagynyomású mosóval tilos lemosni! (Kisebb esőben történő tekerés nem okoz problémát)